World Wide Military
Uw 1e bron van informatie over meer dan 900 Internationale Wapensystemen
Professionals in Internationale Militaire Vliegtuigen en Helikopters
Militaire Vliegtuigen Militaire Helikopters Landmacht Materieel Marine Schepen Bewapening & Raketten Landen
Home

Vliegtuigsystemen
Wapensystemen
Luchtvaarttechnologie

Defensie Industrie
Defensie Informatie
Over WWM
Landmacht materieel--> -->
MIM-23 Hawk (Verenigde Staten)

De MIM-23 Hawk is een luchtafweer systeem ontworpen voor korte tot middellange afstanden. Het bied in hoge mate bescherming tegen straaljagers, helikopters, onbemande vliegtuigen en kruisraketten. De modernste versie is de Phase III configuratie van de hawk. Amerikaanse mariniers in overzeese gebieden hebben de beschikking over hawks die zijn gemoderniseerd dat ze ook korte afstand ballistische raketten kunnen neerhalen.
Gebruikers
De hawk wordt onder andere gebruikt bij de Amerikaanse mariniers en vele andere NATO landen. De VS hebben nooit met deze raket in gevecht schoten. Wel andere landen zoals Koeweit en Israël hebben vele vliegtuigen neergehaald. De Nederlandse Koninklijke Luchtmacht heeft ook de Hawk gehad zoals te zien is op de foto maar deze is in 2004 afgeschaft. De Hawk systemen zijn verkocht aan Roemenië.
 

Opstelling
Een vuurbatterij bestaat normaal uit twee dezelfde vuur eenheden, elk met een commando post met een operator, een continue golf verwervingsrader voor luchtruim bewaking, een zware voeding, een MK XII IFF interrogator set, en drie lanceerders met elke 3 raketten. Een totaal van 2 officieren en 49 onderofficiers. Het radarbereik van de hawk is 360 graden.Hawk in vroegere dienst bij de Nederlandse Luchtmacht
   
   
Cijfers       Disclaimer Contact
Copyright © 2004-2022 Worldwide-Military.com        

Laatst geüpdate: 5 September 2010