World Wide Military
Uw 1e bron van informatie over meer dan 900 Internationale Wapensystemen
Professionals in Internationale Militaire Vliegtuigen en Helikopters
Militaire Vliegtuigen Militaire Helikopters Landmacht Materieel Marine Schepen Bewapening & Raketten Landen
Home

Vliegtuigsystemen
Bommen/Raketten
Luchtvaarttechnologie

Defensie Industrie
Defensie Informatie
Wapensystemen--> -->  
AGM-84K SLAM-ER

De AGM-84K Standoff Land Attack Missile Expanded Response (SLAM-ER) is een lucht-grond precisie raket ontworpen voor gebruik bij dag, nacht en ongunstige weeromstandigheden met precisie aanvalscapaciteit tegen landdoelen en schepen.
De AGM-84K is een verbeterde versie van de oorspronkelijk AGM-84 SLAM, ontworpen door het Amerikaanse Boeing IDS voor de Amerikaanse Marine.
De oorspronkelijke SLAM raket is ontworpen op basis van de Harpoon vanwege operationele benodigdheden voor de Amerikaanse Marine. De SLAM werd ingezet vanaf de F/A-18 en A-6 tijdens Operation Dessert Storm. In 1994 werd gestart met de ontwikkeling en versnelde productie van de SLAM-ER die een grote nauwkeurigheid heeft, langere reikwijdte en slagkracht.
De SLAM-ER kan worden ingezet vanaf de F/A-18C/D, F/A-18F, P-3 Orion en de S-3 Viking. De SLAM-ER wordt ook gebruikt door de Luchtmacht van Zuid-Korea die de AGM-84L SLAM-ER inzet vanaf de F-15K.
 


De SLAM-ATA een update van de SLAM-ER heeft meer mogelijkheden in bijvoorbeeld stedelijke operaties door een ingebouwd automatische doel verwerving systeem.


AGM-84 onder een US Navy F/A-18C
Cijfers       Disclaimer Contact
Copyright © Worldwide-Military.com        

Laatst geüpdate: 12 Juli 2010