World Wide Military
Uw 1e bron van informatie over meer dan 900 Internationale Wapensystemen
Professionals in Internationale Militaire Vliegtuigen en Helikopters
Militaire Vliegtuigen Militaire Helikopters Landmacht Materieel Marine Schepen Bewapening & Raketten Landen
Home

Vliegtuigsystemen
Wapensystemen
Luchtvaarttechnologie

Defensie Industrie
Defensie Informatie
Wapensystemen-->Munitie-->LKE DM53
LKE II DM53

De LKE II DM52 is Kinetische Energie munitie ontwikkeld door Rheinmetall Landsysteme In Duitsland. De LKE II wordt ook wel pijl munitie genoemd en kan worden gebruikt tegen zwaar gepantserde doelen.
De granaat bestaat uit een vingergestabiliseerde pijl van een zwaarmetalen wolfraam legering en is verpakt in een aluminium losse manchet. Het manchet is ervoor om de pijl met zijn vinnen soepel door te schietbuis te geleiden. Wanneer de granaat uit de buis is valt het manchet eraf en schiet de pijl richting doel met ongeveer 1750 meter per seconde.
De granaat slaat door elk pantser heen van de huidige generatie tanks dankzij zijn gewicht, hardheid en snelheid. De inslag van de pijl veroorzaak een enorme hitte in het voertuig. In het voertuig smelt al het staal waardoor brandstof - en munitievoorraden tot ontbranding komen. Dit wordt ook wel het ''after the place''- effect genoemd.
In tegenstelling tot munitie met verarmd uranium (dat wordt gebruikt door de Amerikanen) zorgt de hitte voor ontploffing en niet het verarmd uranium.
 

De leopard 2 A6NL gebruikt ook deze munitie.


Cijfers Leveren van Informatie Adverteren Bronvermelding Disclaimer Contact
Copyright © Worldwide-Military.com     best view by 1024 x 768 pixels

Laatst geüpdate: 12 Juli 2010